2013. ápr 02.

A Gentleman's Dignity (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
A Gentleman's Dignity (K-Dorama 20 ep)

gentleman's dignity_1.jpg

Uh. Hát ez azért rendesen mellbevágott. Messze a legjobb, amit az utóbbi időben láttam. Simán bekerült a legjobb háromba. Történet négy középkorú barátról, és arról, hogy, hogy alakulnak a párkapcsolataik. Az egyik Lee Jung-Rok (Lee Jong-Hyuk) nős ugyan, de nem bírja levetkőzni nőcsábász természetét, így gyakorlatilag a házassága romokban van, a felesége, aki nem mellesleg iszonyatosan gazdag, válni akar tőle. Hogy a házasságát megmentsék ők négyen folyton hazugságokra kényszerülnek, bár asz asszony így is pontosan tudja, hogy mi történik körülötte. Egy másik Choi Yoon (Kim Min-Jong) özvegy, foglalkozására nézve ügyvéd, aki nem nagyon tud szabadulni halott felesége emlékétől, és mikor végre mégis, akkor beleszeret a négyes fogat egyik tagjának a húgába, aki 17 évvel fiatalabb nála. Ezt a kapcsolatot viszont a lány bátyja nem tudja elfogadni, bár a lány gyakorlatilag mióta az eszét tudja Yoonba szerelmes. Yoon bár nagyon szereti a lányt, maga sem tudja elfogadni az érzéseit, így próbálja elkerülni, ellökni magától a nőt. Kim Do-Jin (Jang Dong-Gun) és Im Tae-San (Kim Su-Ro) közösen visznek egy építész vállalkozást. Az egyik a fő tervező, a másik a fő kivitelező.  Már kétszer csődbe mentek,  a második annyira megviselte Do-Jint, hogy időnkét, ha nagy stressz éri kihagy az emlékezete. A harmadik vállalkozásuk aztán végre sikeres lett. Ők ketten még agglegények, bár Tae-Sannak két éve van barátnője, akivel amolyan se veled, se nélküled kapcsolatban vannak. Do-Jin nagy nőcsábász, sok szeretővel a háta mögött, gazdag, népszerű, hatalmas önbizalommal. Egyszer meglátott egy nőt egy kávézó ablakából aki behúzódik az egyik teraszernyő alá az eső elől, majd egy véletlen baleset során ismét találkozik vele, de mire elkérhetné a nő telefonszámát, az eltűnik.  Miután Do-Jint megtámadja négy középiskolás az utcán, és a rendőrségen kötnek ki, kiderül, hogy a nő a srácok osztályfőnöke, ráadásul  Tae-san és Yoon is ismeri, mert a nő baseball bíró, abban az amatőr ligában ahol a két férfi is játszik, így végül nagy nehezen összehozza Do-Jint  a sors a nagy ővel. Már éppen minden rendeződni látszik, mikor kiderül, hogy Do-Jinnek van egy 19 éves fia, akit eltitkolt előle a fiú anyja. A nagy kérdés az, hogy kibírja e a kapcsolatuk azt, hogy a srác egyszer csak felbukkant a semmiből.

A négy színész nagyon illett a szerepre. Jang Dong-Gun akár még jó pasi is lehetne, és ahhoz képest, hogy mennyi idős egész jó teste van, amit hála az égnek nem gyúrtak ki a sorozatra. Az egyetlen baj az arcával van. Egész egyszerűen olyan mintha  koponyájára ráhúzták volna  a bőrt  aztán ennyi. Voltak jó pillanatok, szögek mikor igencsak jól nézett ki, de összességében nekem a megjelenése nem hozta a jó pasit.  Aki negatív csalódás volt az Lee Jong-Hyun a CN Blue-ból. Persze tudom, nem sok tapasztalata van még, és lehet hova fejlődni, de nekem a srác olyan volt, mint Steven Segal. Akármilyen érzelmet kellett volna kifejeznie az arca olyan volt, mintha egy gumimaszkot viselne. Vagy tanítsák meg színészkedni, vagy maradjon  a zene mellett, ahhoz legalább ért. Nagyon sok jóképű színész van Koreában. Sajnos amit nyújtott messze nem elég. Persze remélem, hogy nincs igazam, és ha ezzel a szereppel nem ér véget a színészi karriere, legközelebb levesz a lábamról. Én nagyon szeretném. Ezen kívül az is meglepett, hogy ahhoz képest évekig élt Japánban olyan koreai akcentussal beszélte a japánt, hogy csak abból vettem észre, hogy nem koreaiul beszél, hogy feliratozták. Nem mintha értettem volna, ha japánul mondja a magáét, de azért a japánnak elég jellegzetes hanghordozása van, amit teljes mértékben elhagyott. :) Érdekes volt.

Magyar felirat itt, a részek innen tölthetők le. A harmadik rész kicsit csúszik, de azért élvezhető, a többihez tökéletesen illik. A 1Fichier szerintem valami francia videómegosztó, bár egy kukkot sem értek franciául, úgyhogy ennyi erővel akármi más is lehet,  de azért lehet tudni, hogy melyik az ingyenes letöltési lehetőség, és majdnem olyan gyorsan jön le róla, mint a Rapidshareről annak idején, csak egyszerre csak egy részt lehet letölteni, viszont ha lejött egy rész csak 5 percet kell várni, hogy a következőt el lehessen kezdeni tölteni.

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Jang Dong-Gun Kim Ha-Neul