2015. már 04.

One Sunny Day (K-Dorama 10 ep Web)

írta: Aldaril
One Sunny Day (K-Dorama 10 ep Web)

one_sunny_day.jpg

- Szeretem az unalmas dolgokat. Akarok rendezni egy sorozatot, amiben egy nő és egy férfi találkoznak, akik soha nem veszekszenek, megértik egymást, nem okoznak fájdalmat egymásnak, és ezzel minden nap egyre boldogabbak.

- Ez tényleg nagyon unalmas. Ki fogja ezt megnézni?

- Mi!

 

Kim Ji Ho (So Ji Sub) egy szakítás után üzleti útra megy Jejura, ahol lehetséges helyszíneket keres egy szabadtéri zenei fesztiválhoz. A főnöke reméli, hogy az út során rendbe tudja szedni az érzelmeit is. Az első éjszaka kirabolják a szállásán, így találkozik a rendőrségen egy lánnyal (Kim Ji Won), akit szintén kiraboltak. Ji Honak a telefonja marad meg, a lánynak a tárcája, így kényszeres egyezséget kötnek, hogy egy napig minden kiadásukat a lány fedezi, cserébe használhatja a férfi telefonját, ami elengedhetetlen a munkájához, amíg másnapra Ji Honak elkészül az új bankkártyája, a lány pedig beszerez egy telefont. Közben átköltöznek egy másik szálláshelyre, amit a rendőrségen ajánlanak nekik, így aztán az egy napból több nap lesz, bár később már nem töltik minden idejüket együtt. Az közös napjuk elég vegyesre sikerül, bár időnként feszengnek egymás társaságában, ennek ellenére mire vége a napnak mindkettőjüknek hiányzik a másik. Pár nap múlva úgy mennek vissza Szöulba, hogy nem adnak meg semmilyen elérhetőséget egymásnak, sőt Ji Ho csak véletlenül tudja meg a lány nevét, a lány pedig még csak nem is tudja a férfiét. Aztán egy véletlen során ismét találkoznak Szöulban, de egy szerencsétlen helyzetet félreért a lány, így sírva elszalad. Ji Ho ugyan igyekszik eloszlatni a félreértést, de nem igazán sikerül neki, így újra szétválnak útjaik. A harmadszor a zenei fesztiválon találkoznak újra, ott hangzik el a fenti párbeszéd, és a lány ott tudja meg, hogy mindkettejüknek ugyanaz a neve.

Nem voltak nagy érzelmek, azon a pici félreértésen kívül nem volt semmi dráma, az egész a férfi szakítás utáni gyötrődéséről szólt, de a tízszer nagyjából 13 perc, ami alig volt több, mint egy mozifilm, mégsem hagyott bennem semmi hiányérzetet. Kerek volt. Teljesen. Egyértelműen kedvenc. Mindenkinek látni kell.

Arra gondoltam, hogy megcsinálom hozzá hirtelenjében a magyar feliratot, mert ez ilyen hossznál nem annyira bonyolult feladat, de megelőztek vele. Szóval van hozzá magyar felirat, könnyen letölthető, de sajnos az utolsó rész időzítése nem jó a részhez, igaz, hogy, bár fel sem tűnt mikor letöltöttem, de az utolsó részhez két feliratom is lett, az egyikkel nézhető, ha nem is tökéletes.

 

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama So Ji-Sub Kim Ji-Won