2015. ápr 10.

Gomen ne Seishun! / I'm Sorry Youth! (J-Dorama 10 ep)

írta: Aldaril
Gomen ne Seishun! / I'm Sorry Youth! (J-Dorama 10 ep)

sorry_youth_gomen_ne_seishun_-p1.jpg

Hát ezt minek? Mármint vajon minek csinálták meg? És én vajon minek néztem meg? Azt hiszem, hogy ez tipikusan az a sorozat, ami mutatja a nemzetek közötti különbségeket. Lehet, hogy ami itt nálunk nem jó, azt ott szeretik. Bár nem volt olyan nagy a nézettsége, szóval lehet, hogy ott sem jött be annyira, pedig a két főszereplő aranyos volt, de maga a történek annyira böszme, hogy nem tudtam vele mit kezdeni. Persze ez is csak annyi, hogy amíg megvesznek valamit, addig van létjogosultsága. Ha volt, aki megnézte, akkor akár érdemes is lehetett megcsinálni. Vagy legalább nem volt akkora pénzkidobás. Vagy csak velem van a baj.

Egyszer volt, hol nem volt, volt két középiskola egymás mellett. Az egyik egy fiúiskola, a másik egy egyházi lányiskola. A kapcsolat nem túl rózsás a két iskola között, mert egy 14 évvel korábbi véletlen baleset miatt leégett a lányiskola kápolnája, amiért a katolikus iskola a másik iskolát hibáztatja. A tüzeset előtt a diákok épp egy egyesített iskolanapon dolgoztak, amit természetesen egyből le is fújtak. 14 évvel később újra lehetőség nyílik arra, hogy egy közös iskolanap után a két iskolát egyesítsék. Ennek fő szervezője és legfőbb támogatója Hara Heisuke (Nishikido Ryo), aki, bár hivatalosan nem ő volt a tüzeset elkövetője, mégis önmagát tartja felelősnek. Akkoriban elhívott egy lányt, hogy nézzenek meg közösen egy tűzijátékot, de miután a lány visszamondta a randit, meglátta a legjobb barátjával az iskola tetején, ahogy a tűzijátékot nézték. Elkeseredésében a kápolna irányába ellövöldözte az összes nála lévő rakétát, a kápolna később leégett, a tűzesetért pedig a barátját és a lányt tették felelőssé. Mind a kettőt kicsapták az iskolából, ő mégsem jelentkezett, hogy valószínűleg őmiatta volt a baleset. Heisukéból tanár lett a régi iskolájában, akit mind a tanártársai, mind a diákjai nagyon szeretnek. Az eljövendő közös iskolanap megszervezéséért a lányiskolából Hachiya Risa (Mitsushima Hikari) lesz a felelős, nekik ketten kell összedolgozni, hogy minden rendben legyen. Hogy a dolgok kicsit könnyebben menjenek, még azt is engedélyezik, hogy mindkét iskolában csináljanak egy vegyes osztályt, és a tanárokat is kicserélik, így aztán Heisuke a lányiskolában kezd el tanítani, Risa pedig a fiúknál. A közös program ugyan nem zökkenőmentesen, de sikerülni látszik, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Risa annak a lánynak a húga, akit hibáztattak a tüzeset miatt, és hogy valójában valószínűleg Heisuke gyújtotta fel a kápolnát.

Szerintem nincs magyar felirat, ha mégis akkor bocsánat ezen elhamarkodott kijelentésemért. Ha valakinek bejött az Arakawa under the Bridge, annak szerintem ez is tetszeni fog. Nem tudom miért, de valahogy arra emlékeztetett, bár az is lehet, hogy ez is hülyeség. Angolul a szokásos helyen. Nem túl hosszú, ha valakiben van kalandvágy akár meg is nézheti. Hátha nem ért majd velem egyet.

Szólj hozzá

dorama j dorama Nishikido Ryo Mitsushima Hikari