2014. sze 22.

Fated to love you (K-Dorama 20 ep)

írta: Aldaril
Fated to love you (K-Dorama 20 ep)

fated to love you kor.jpg

A taiwanit szerettem, ezt nem annyira. Igazából nem volt, rossz, sok dologban talán még azt is mondhatnám, hogy jobb volt mint az eredeti, de Lee Gun karakterét annyira eltúlozták, hogy szinte élvezhetetlenné tették vele az egész sorozatot. Arról nem is beszélve, hogy az első ágyjelenetet túlságosan leegyszerüsítették. ;) Valahogy úgy összességében gyerekes lett az egész. Mondjuk ki bátran. Csalódás volt.

Kim Mi-Young (Jang Na-Ra) részmunkaidősként dolgozik egy ügyvédi irodában. Igyekszik mindenkinek a kedvében járni, ezért mindenki ki is használja. Miután megnyer egy luxus hajóutat egy irodai sorsoláson, és a férfi akivel megy egyszerűen faképnél hagyja, egy véletlen során Lee Gun (Jang Hyuk) szobájában köt ki. Mivel mindketten isznak abból a vágyserkentő szerből, amit tulajdonképpen eredetileg csak a férfinak szántak, és egy szobában kötnek ki, ráadásul mindketten azt hiszik, hogy a saját párjukkal vannak egy ágyban, arra, hogy egy idegennel töltötték együtt az éjszakát, csak reggel ébrednek rá. A dolgok itt némi veszekedés után abba is maradhatnának, csakhogy Mi-Young teres lesz, és mivel a lány is meg akarja tartani a babát, és a férfinak is szüksége van egy örökösre azért, hogy meg tudja tartani a kozmetikai vállalatát, úgy döntenek, hogy bár Lee Gunnak van barátnője, akit feleségül akar venni, viszont a gyerek kedvéért, összeházasodnak, igaz csak látszatból. Amint megszületik a gyerek elválnak, és mindenki megy a maga útján. Közben persze megjelenik Nam Se-Ra (Wang Ji-Won), a barátnő is, és Mi-Young is megismerkedik Daniellel (Choi Jin-Hyuk), de úgy tűnik mégis jól alakulnak köztük a dolgok, amíg Mi-Youngot autóbaleset nem éri, és el nem veszti a babát. Nagyjából ezidőtájt derül ki, hogy valószínűleg Lee Gunon is jelentkeznek az örökletes betegségének első jelei, ezért, hogy a lány ne lássa a teljes leépülését, hiába szeretik egymást, mégis elüldözi magától, de elfelejteni nem tudják egymást. Három év múlva találkoznak újra. Ezalatt az idő alatt Mi-Young Párizsban festészetet tanul, és mint sikeres festő tér vissza Szöulba, ahol újra összetalálkoznak Lee Gunnal.

Nem mondom, hogy rossz volt, de nem is volt jó, és tényleg voltak olyan részek, amik kifejezetten idegesítettek. Összességében szerintem nem volt egy jó feldolgozás. Van hozzá magyar felirat, lehet töltögetni, vagy online angolul, de amíg a taiwani néha eszembe jut, hogy meg kellene nézni, ennek nem állnék neki még egyszer.

Szólj hozzá

dorama k dorama Choi Jin-Hyuk Jang Na-Ra Jang Hyuk Wang Ji-Won