2013. máj 05.

A harcos útja / The Warrior's Way (K-Movie)

írta: Aldaril
A harcos útja / The Warrior's Way (K-Movie)

Érdekes lelki világa van annak aki ezt a filmet megcsinálta. Igazából nem k-movie, de nem tudom, hova besorolni, és mivel Jang Dong-Gun koreai, hát ide tettem be. Még akkor is, ha ő az egyetlen keleti a filmben. Na jó lehet, hogy van más is de nem ismertem fel.

Hétvégén bementünk a könyvesboltba, és amíg a fiaim a mesekönyveket túrták én nézelődtem, és erre a filmre akadtam. Gondoltam, akkor, ha hazajövünk gyorsan meg is nézem. Az egész olyan szürrealisztikus. Valahogy mintha egy álom lenne. És egész idő alatt az járt a fejembe, hogy jó , de mit esznek. :D Történet nem sok van, igazából azt hiszem inkább a látványra fektették a hangsúlyt. Csak azt tudnám mit ettek. Na jó, befejezem.

Yang a Bús fuvola nevű harcosok (bérgyilkosok?) legjobb tagja. Feladata mi más is lehetne, mint az ellenséges klán teljes kiirtása. A feladat teljesítése nem okoz neki gondot, de valamiért az utolsó embert, egy csecsemőt nem tudja megölni. Mivel tudja, hogy ezzel a  tettével a saját klánja, elsőszámú célpontjává válik, a gyerekkel együtt Amerikába utazik, ahol meg akarja keresni egy régi ismerősét. Amikor megérkezik a kisvárosba, ahol a férfinak élni kellene, kiderül, hogy már meghalt, így átveszi a halott mosodáját, csakhogy nem ért a mosáshoz, így Lynne (Kate Bosworth) tanít meg neki mindent. Szép lassan megszokja az idegen életet, őt is, és a kislányt is elfogadják, befogadják a kisváros lakói, mikor megjelennek a helyi rosszfiúk. Csőstül. A vezetőjüknek az arcát Lynne évekkel korábban megégette, cserében kiirtották az egész családját, és a lány is csak a véletlenül maradt életben. Hogy bosszút álljon a szeretteiért Lynne Yangtól harcolni tanul. Mikor az ezredes és  bandája újra megjelennek, úgy tűnik a lánynak esélye van megbosszulni mindent, csakhogy a dolgok rosszul sikerülnek és a túlélés érdekében Yangnak újra harcolnia kell, ami azt jelenti, hogy fel kell törnie a kardjára rakott pecsétet. Ugyan az ezredeséket elzavarják, cserébe a kard "hangját" meghallják Yang klánjának tagjai, akik nagyjából egy időben találják meg őket, mint amikor az ezredes is visszatér a városba, így aztán kezdetét veszi a mészárlás. Mindenki mindenki ellen.

Szólj hozzá

movie k movie Jang Dong-Gun