2013. ápr 02.

Toradora (anime 25 ep)

írta: Aldaril
Toradora (anime 25 ep)

Viszonylag sok jót olvastam róla, hát gondoltam akkor nekiállok, megnézem, hogy tulajdonképpen mi is ez. Besorolás:  hárem. Ez nálam már alapból rosszul indul, de gondoltam hátha. Ebből  a szempontból pozitív csalódás volt, mert nagyon nem hárem. Az elején még úgy nézett ki, hogy tényleg jó lesz, mert a megszokott abszurd reakciókat félretéve tényleg úgy reagáltak a karakterek az eseményekre, ahogy az normális, valahogy a végére mégis ellaposodott az egész. Egyszer nézhető, de nagyobb elvárást nem kell támasztani vele szemben.

Ryuuji Takasu egy középiskolás, aki kettesben él az anyjával, mivel az apja elhagyta az anyját mikor kiderült, hogy terhes. A srác akár átlagos is lehetne,  ha nem lenne olyan szerencsétlen az arcberendezése, hogy ránézésre, aki nem ismeri fél tőle. Ez elég nagy problémát jelent, mivel az iskolaév elején újraosztották az osztályokat, megint mindenki elkerüli, bár a fiú nagyon segítőkész. Cserébe egy osztályba került Kushieda Minorival, akibe szerelmes,  a barátjával Kitamur Yuusakuval és Aisaka Taigával, Kushieda barátnőjével, akit mindenki csak Zsebtigrisnek hív a lány meglehetősen erőszakos természete miatt. Aisaka egyedül él egy nagy lakásban, amit az apja bérelt neki, mert a lány nem bírta elviselni apja új feleségét, így inkább úgy döntött elköltözik otthonról. Mint kiderül Ryuuji és Aisaka annyira szomszédok, hogy a szobáik ablakából nem csak beszélgetni tudnak a másikkal, de lényegében át lehet mászni a másikhoz.  Mivel Ryuuji  Minoriba, Taiga viszont Yuusakuba szerelmes, ők ketten szövetséget kötnek, hogy segítenek a másiknak, megszerezni, akit szeretnek. Egyre több időt töltenek együtt, a lány már lényegében a fiú lakásában él, a srác átjár hozzá takarítani, főz, mos rá, az anyja már úgy tekint rá mint a saját lányára.  Ebbe  a négyesbe csöppen még bele Ami Kawashima, a híres modell, aki azért váltott iskolát, mert a lesifotósok elől menekült el az előző iskolájából. Annyiban talán mégis hárem, mert természetesen mind a három lány Ryuujiba szeret bele, viszont a végére a fiú mégis Taigát választja.

Magyar felirattal fenn van az indán, de azt hiszem, a harmadik résztől villog a felirat, ami baromira fárasztotta a szememet.

Szólj hozzá

anime anime love