2013. már 07.

Silenced / Crucible (K-Movie)

írta: Aldaril
Silenced / Crucible (K-Movie)

Ha valaki fejest akar ugrani a rózsaszín felhőkből a valóságba, és kékre-zöldre verni magát, arra ez a film kitűnően alkalmas. Nem véletlenül kerülgettem már jó ideje. Mire végignéztem,  mutatkozott rajtam némi tömeggyilkos hajlam. A film témája alapján akárhol készülhetett volna, az egyetlen, ami Koreához köti, hogy valóság alapú, bár sajnos ilyen dolgok mindenhol előfordulnak. Néha hasznos, a sok sorozat között megnézni valami olyat, ami a valóságról szó, nehogy azt higgyük, hogy odaát minden tökéletes. Ott is tehetetlenek  az emberek, ott is vannak pszihopaták, ott is vannak erőszakosak, akik azt hiszik nekik mindent lehet, és ott is rendesen jelen van a korrupció.

Kang In-Ho (Gong Yoo) új munkahelye egy magániskolába, ahol süketek élnek és tanulnak. Eleinte azt furcsálja, hogy milyen zárkózottak a gyerekek, aztán furcsa hangokat  kezd hallani. Rajzot tanít, és igyekszik közel kerülni a gyerekekhez. Hamar kiderül, hogy az iskolában nem a megszokott a tanárok viselkedése a gyerekekkel szemben. Nem szokatlan, hogy egy tanár nyíltan bántalmazza a diákjait. Az egyik diákja egy büntetés alkalmával olyan állapota kerül, hogy kórházba kell vinnie, ahol kiderül, hogy a kislányt megerőszakolták, aztán hamar kiderül az is, hogy rajta kívül még egy kislányt és egy fiút zaklatnak szexuálisan. A fiú öccse öngyilkos lett, mert nem bírta elviselni a zaklatást, és verést. Az egyik lány  árva, a másik szellemileg visszamaradtt, a fiú szülei szellemileg sérültek, így nincs, aki megvédje őket. Ezzel szemben az iskola igazgatója, annak testvére és a tanár, aki bántalmazza őket, a  városban  megbecsült emberek, ezen fellül mindenkit, aki a viselkedésükre fényt tudna deríteni, lefizettek.  Kang In-Ho bíróságra viszi a gyerekek ügyét, de az ügyvédjüket  is lefizetik, így ö is  cserbenhagyja őket.

Csak az nézze meg akinek elég erős a gyomra. Tudom én, hogy Koreában is van más film a sorozatokon kívül, ettől függetlenül azt hiszem sikerült belecsapnom a lecsóba. Ez nem egy könnyű téma.

Őszintén szóva nem kerestem magyar feliratot, angolul néztem.

Szólj hozzá

movie k movie Goong Yoo