2013. feb 25.

99 days with the Superstar / Boku to Star no 99 nichi ( J-Dorama 10 ep)

írta: Aldaril
99 days with the Superstar / Boku to Star no 99 nichi ( J-Dorama 10 ep)

Mi van akkor, ha csak 99 napot tölthetsz azzal, akit szeretsz? Mi van akkor, ha teljesen más világban éltek? Mi van akkor, ha alapvetően semmi esélyetek sincs a közös életre?

Namiki Kohei ( Nishijima Hidetoshi) egy biztonsági cégnél dolgozik, de valahogy mindig zűrbe keveredik, a munkája során.  Han Yoo-Na (Kim Tae-Hee) egy koreai színésznő, aki japánban forgat. Yoo-Na menedzsere, és Kouhei főnöke hosszú idő elteltével ismét találkoznak, majd szóba kerül, hogy kellene a lány  mellé egy testőr. Az egyetlen kikötés, hogy olyan ember kell aki nem szeret bele. Kouhei látszólag teljesen megfelel a kitételnek, hiszen a csillagokon kívül semmi sem érdekli. Korábban csillagászként dolgozott, és az az álma, hogy felfedezzen  egy csillagot, amit ő nevez el.  Yoo-Nanak van egy kulcstartója, amin a Nagygöncöl  csillagképe van. A lány kétségbeesetten próbálja megkeresni a kulcstartó párját, ami az öccsénél van a Cassiopeia csillagképével. Akkor készítette őket, mikor a szüleik elváltak, hogy megismerjék  egymást akkor is, ha nem tudják tartani egymással a kapcsolatot. Hogy megtalálja a testvérét, állandóan elszökik a  felügyelet alól, nagyban megnehezítve ezzel a testőre dolgát. Kouhei végül úgy dönt, hogy inkább megkeresi  a fiút, csakhogy miután rátalál, a srác nem akar találkozni a nővérével, mert elég zűrös élete van, és nem akarja a lány karrierjét kettétörni. Persze mivel Yoo-Na híres, minden lépését egy fényképész követi, és mindenféle botrányba keveri. A dolgok egyre bonyolultabbá válnak, az idő meg vészesen fogy. Tényleg nincs remény a folytatásra  a 99-ik nap után?

Két dolog jutott eszembe miközben néztem. Az egyik, hogy miért van az, hogy amíg egy koreai sorozat csilli-villi, addig a japánok olyanok, mintha egy szürke függöny mögül nézné őket az ember. Mondjuk ez nem feltétlenül rossz, mert ettől valahogy életszerűbbnek tűnnek a történetek. A másik, meg, hogy miért kell más nemzetiségű színészekkel dolgozni, mikor sajátjuk is van bőséggel. Persze itt most, hogy az egyik fél koreai volt, nem volt annyira feltűnő, de van, hogy teljesen értelmetlenül más nemzetiségű színészeket foglalkoztatnak. Értem én, hogy hallyu sztár meg minden, de .......

Nem tudom van e hozzá magyar felirat, angolul néztem. Ha valaki mégis talál hozzá magyart az megírhatná.

Szólj hozzá

dorama j dorama Kim Tae-Hee Nishijima Hidetoshi