2013. feb 23.

Kimi ni todoke (J-Movie)

írta: Aldaril
Kimi ni todoke (J-Movie)

Kicsit besokaltam a tenisztől. A szervezetem némi romantikát igényelt, és erre tökéletes választás volt a Kimi no todoke. Aki ismeri az mangát (angolul), vagy az animét, annak nem sok mindent kell a történetről mondani. Kuronuma Sawako elsős középiskolás, aki az évnyitón útba igazítja Kazehaya Shota-t.  Egy iskolába járnak, sőt egy osztályba, a természetük viszont pontosan egymás ellentéte. Sawako szereti az embereket, szeret másokon segíteni, de külsőre nagyon hasonlít egy horrorfilm főszereplőjére "Sadako"-ra, így, hogy ne zavarjon a jelenlétével másokat elhúzódik a többiektől, ami még inkább ahhoz vezet, hogy az osztálytársai félreértik. Shota épp az ellenkezője. Vidám, ragyogó természetű, akit mindenki kedvel, mindig mindenhol a középpontban van, és mióta azon a bizonyos útbaigazításon meglátta Sawako mosolyát fülig szerelmes a lányba. Csakhogy ki fogadná el azt, hogy az iskola legnépszerűbb fiúja, az iskola rémével jár. Még maga Sawako sem tud hinni a dologban, így mindig félreérti a fiú közeledési kísérleteit. Vagy nem is félreérti, inkább nem érti. Nem érti, hogy mi történik körülötte, hiszen hirtelen barátai lettek, mindjárt kettő is, ráadásul egy fiú is érdeklődik utána. Ezzel persze rettentően megnehezíti a fiú dolgát.

Live aktion magyar felirattal. Anime első évad, második évad. Aki esetleg nem ismeri a történetet készüljön fel rá, hogy iszonyatosan lassú. Egy lépest előre ötöt vissza. Sawako nagyon nehezen érti meg a világ dolgait, és még nehezebben fogadja el. Főleg, ha szerelemről van szó.

Mivel alapvetően anime mániás vagyok, ritkán mondom azt, hogy jobb a live aktion mint az anime, de itt most ezt kell mondanom. Igaz, hogy kevesebbet mutat, de lényegében a történetben ugyanazt végigviszik, mit az anime első évadában, viszont nem olyan nyögve nyelős. Ráadásul a szereplőválasztás telitalálat. Miura Haruma már a Sky of love-ban is megmutatta, hogy mire képes, és itt is nagyon bejött a játéka, és bár a lányokra ritkábban kapom fel a fejem, de Tabe Mikako, nagyon jól alakította, a sötét aurájú, de végtelenül kedves és naiv lányt.

Már az is meglepett, hogy van, de az még jobban, hogy milyen jó.

Szólj hozzá

anime movie j movie Miura Haruma anime love Tabe Mikako