2013. jan 22.

Avatár - Korra legendája ( anime 12 ep)

írta: Aldaril
Avatár - Korra legendája ( anime 12 ep)

Van olyan jó mint az első, pedig ez a folytatásoknál nem nagyon szokott összejönni. Először elég rendesen megijedtem, mert többnyire csak eredeti szinkronnal találtam meg magyar felirattal, viszont mivel ez nem japán, hanem ha jól tudom amerikai kínai társulásban készült, hát angolul nem sok kedvem volt megnézni. Aztán szerencsére megtaláltam magyarul is.Az egyetlen baj , hogy a sorozat még nagyon gyerekcipőben ját, tehát még eltart egy darabig míg megcsinálják mind a négy könyvet. Egyelőre én még csak ez elsőt találtam meg. Kicsit meg is vagyok lepve, hogy már magyar adón is ment.

Korra egész életében tudta, hogy ő az avatár. Kicsi kora óta tud idomítani nég elemet a vizet, a tüzet, és a földet. A levegővel, és azzal hogy spirituálisan kapcsolatba tudjon lépni a meghalt avatárokkal viszont rendesen meggyűlik a baja. Mivel a mestere, aki egyébként Ang fia és úgy tűnik az egyetlen léghajító,  nem tud szülőhelyére költözni, hát ő megy a fővárosba, ahol az összes hajlító látszólag békében él egymás mellet, hogy tanulhasson. A fővárosban azonban nem túl jó a helyzet. Avatar hiányában, mivel Ang már meghalt, az alvilág vezetői kezdik átvenni az irányítást a város felett, és feltűnt egy szekta is amelyik megpróbálja az egyenlőség nevében eltüntetni a hajlítókat, hogy nem tudják terrorizálni azokat az embereket, akik nem tudnak hajlítani. Bár az egyenlőség gondolata nem feltétlenül rossz, a módszer, hogy elveszil a hajlítóktól a hajító képességüket nagyon is megkérdőjelezhető. Így Korrának mihamarabb el kell sajátítani a léghajlítást, hogy mielőbb avatárrá váljon, és rendbe hozhassa a dolgokat

Kicsit zavart, hogy a hajlítás már nem törzsekhez kötött, hanem született képesség, így egy testvérpár egyik tagja lehetett földidomár a másik pedig tűzidomár. Azért az eredeti történetben az, hogy ki mit tudott idomítani elég rendesen elhatárolódott. Ettől függetlenül jól sikerült Korra csapatának összemesélése és érdeklődve várom a folytatást.

Szólj hozzá

anime anime fight