2016. máj 03.

Descendants of the Sun (K-Dorama 16ep)

írta: Aldaril
Descendants of the Sun (K-Dorama 16ep)

descendants-of-the-sun2.jpg

Igazából nem tudom, hogy miért lett ebből a sorozatból ilyen nagy cirkusz. Úgy értem, nem volt rossz, de messze nem közelítette meg sem a Secrat Gardent sem a Gentlemans Dignityt, bár a Heirs-nél kifejezetten jobb volt. Talán az én hibám, de Kim Eun-Sooktól mindig kicsit jobbat várok, mint a többiektől. Túl magasra rakta a mércét. Sebaj, majd meglátjuk a következőt. Állítólag Gong Yoo lesz a férfi főszereplő, ami nálam már biztos belépő arra, hogy megnézzem. Túl sokat hagyott ki, ahhoz, hogy kihagyjak egy ilyen lehetőséget.

A sorozat tulajdonképpen négy ember (két pár) kapcsolatának alakulásáról szól, bár persze az egyik páros lényegesebben hangsúlyosabb a másiknál. Érdekes egyébként, hogy annak ellenére a Kim Ji-Won, Jin Goo párosnak volt kisebb szerepe, a két színész legalább olyan népszerű lett a sorozattól, mint a főszereplő Song Joong-Ki, Song Hye-Kyo páros. Biztos, hogy sokat lendített a karrierjükön a sorozat, a kérdés csak az, hogy kellőképpen ki tudják-e majd használni a lehetőséget?

Yoo Shi-Jin (Song Joong-Ki) és Seo Dae-Young (Jin Goo) érdekes módon találkozik egymással. Yoo Shi-Jinnek feleségül kellene vennie Yoon Myeong-Joot (Kim Ji-Won), de mivel a lány nem akar hozzá férjez menni, alkut köt Seo Dae-Youngal. Elmegy vele a férfi volt barátnőjének az esküvőjére, cserébe azt mondják Yoo Shi-Jinnek, hogy együtt járnak. A hazugsággal nem sokra mennek, mert Seo Dae-Young nem tud hazudni, így hamar lebuknak, azonban Yoo Shi-Jin sem nagyon akar nősülni, így az esküvőből nem lesz semmi, viszont a két férfi amellett, hogy együtt szolgálnak a hadsereg kommandójában, nagyon jó barátok is maradnak, ráadásul ezek után Seo Dae-Young és Yoon Myeong-Joo valóban egy pár lesznek, csakhogy a lány apja nem nagyon nézi jó szemmel a kapcsolatukat, ami azért probléma, mert a papa a hadsereg főparancsnoka.

Miután Seo Dae-Young-nak egy motoros tolvaj ellopja a tárcáját, és a két férfi nem épp a legemberbarátibb módon próbálják azt visszaszerezni, végül bekísérik a tettest a kórházba, hogy ellássák a sebeit. Itt találkozik először Yoo Shi-Jin és Kang Mo-Yeon (Song Hye-Kyo).A srác azonban nincs túlságosan oda a kórházi ellátásért, így az első adandó alkalommal meglép, ezért Yoo Shi-Jinéknak kell utána menni, hogy visszahozzák. Csakhogy közben a fiút elkapja a korábbi bandája, akiktől szabadulni szeretne, és jól helyben is hagyják, ezért még kapóra is jön neki a két katona, akik, hamar lerendezik a témát. Mivel Seo Dae-Young hasonló környezetben nőtt fel, a szárnyai alá veszi a fiút és ugyanazt a módszert ajánlja neki, mint amit ő használt arra, hogy megszabaduljon a bandától. Olyan helyre kell menni, ahova nem tudnak utána nyúlni. Így aztán az ő példájára a srác is hamar a hadseregben köt ki.

A doktornő azonban bűnözőknek nézi a két férfit, és nem hajlandó elhinni a foglalkozásukat, amíg azt Yoon Myeong-Joo nem igazolja nekik, és nem látja az utcai biztonsági kamera felvételét, hogy ők mentették meg a fiút a támadástól. A két doktornő még az egyetemről ismeri egymást, bár egy korábbi szerelmi kapcsolat miatt nincsenek túl jóban egymással. Az egyikükből civil orvos lett, a másikukból pedig katonai, így az útjaik elváltak egymástól.

Megismerkedésük után Yoo Shi-Jin és Kang Mo-Yeon elmennek pár találkára, de a randik mindig idő előtt végződnek, mivel a férfi mindig kap egy telefon, hogy azonnali bevetésre kell mennie. Mivel azonban részleteket nem mondhat el a nőnek, így a kapcsolatukból nem lesz semmi.

A doktornő akkor jön rá, hogy a férfinak tulajdonképpen mi is a munkája, mikor a kórház, ahol dolgozik „önkéntes“ száműzetésbe küldi oda, ahol Yoo Shi-Jin is éppen békefenntartó feladatot lát el. Ott aztán hosszabb időt töltenek el egymás mellett, megismerik egymás munkáját, veszélyes és békés időszakokon mennek keresztül, egy természeti katasztrófa miatt még a csatmunkájukra is szükség lesz. Közben persze van idő arra is, hogy az érzéseiket tisztázzák, így aztán az egész tábor az ő és a másik páros kapcsolatának alakulását figyeli. Bár eredetileg Yoon Myeong-Joo nem volt velük, de mivel mindenképpen a barátja után akart menni, annak ellenére, hogy Seo Dae-Young szándékosan kerülte, végül eléri, hogy az őt is odahelyezzék, ahol a többiek vannak.

A földrengés után végül mindegyikük visszatér Szöulba, csakhogy egy bevetés után a két nő azt a hírt kapja, hogy mindkét férfi életét vesztették a bevetés során.

Olvastam a sorozat vetítése alatt egy interjút az írónővel, aki azt nyilatkozta, hogy a Lovers in Paris befejezése miatt annyi negatív véleményt kapott, hogy a nézőknek ezúttal nem kell aggódnia a befejezés miatt. Gondolom nem merte megtenni, hogy nem olyan véget ír, mint amit elvártak tőle. Hiába no, a nézettség nagy úr.

Összességében nem volt rossz, de talán csak egy leheletnyivel volt jobb az átlagnál, és szerintem semmiképp sem volt annyira jó, amennyire felkapták. Bár ezt legalább végignéztem nem úgy mint a My Love from the Star-t, amit kb. 2 részig bírtam.

Legnagyobb meglepetésemre a filmezz.eu-n találtam hozzá magyar feliratot, több szerverre is feltöltve, szóval még válogatni is lehet, ráadásul nagyon gyorsan csinálták hozzá a részeket, bár ennek már nem sok jelentősége van, csak ez is azt mutatja, hogy mekkora népszerűsége volt a sorozatnak. Azt hittem, hogy a nézettségnek köszönhetően 20 részt fognak csinálni az eredetileg 16 részesre tervezett sorozatból, de végül megálltak a 16 résznél. Felröppent a hír, hogy esetleg lesz egy második évad, de Kim Eun-Sook azt nyilatkozta, hogy elmesélt mindent, amit akart, és reméli, hogy Yoo Shi-Jin és Seo Dae-Young innentől békés, boldog életet élhet

.

Szólj hozzá

dorama k dorama Song Joong-Ki Song Hye-Kyo Kim Ji-Won Jin Goo