2015. okt 05.

Vampire Prosecutor ( K-Dorama, 1 évad 12 ep, 2. évad 11 ep)

írta: Aldaril
Vampire Prosecutor ( K-Dorama, 1 évad 12 ep, 2. évad 11 ep)

vampire_prosecutor.jpg

Egyértelműen kedvenc, annak ellenére, hogy vagy negyedik nekifutásra sikerült túljutnom az első 2 részen. Aztán azon kaptam magam, hogy már a második évadot nézem. Aztán azon, hogy pityergek, hogy annak is vége van.

Kétféleképpen lehet valakiből vámpír. Vagy vérátömlesztéssel, vagy ha egy vámpír első áldozatává válik. Min Tae-Yeon (Yeon Jeong-Hun) a második csoportba tartozik. Bár mások lesznek az „étkezési“ szokásai, különleges képességekre is szert tesz, amit jól tud kamatoztatni a munkája során. Ügyészként sokszor kell kimenni a bűnügyek helyszínére, ahol a megváltozott képessége segítségével rövid ideig vissza tudja követni, hogy mi történ közvetlenül a gyilkosság előtti percekben, illetve, ha iszik az áldozat véréből, akkor azt is látja, amit az áldozat az utolsó pillanataiban látott. Persze azért a dolog nem ilyen egyszerű, mert a csapata elől el kell titkolnia azt, hogy vámpír, be kell szereznie a vért az életben maradásához, anélkül, hogy ölne, és meg kell találnia azt a vámpírt, aki megölte a húgát. Ugyan a lány nem volt a vér szerinti húga, de kicsi koruk óta, már az árvaházban is testvérként tekintettek egymásra.

A csapatba, akikkel együtt dolgozik, csak a nyomozó Hwang Soon-Bum (Lee Won-Jong) tudja, hogy mi valójában, de ő évek óta őrzi a titkot, egyrészt mert ő és Tae-Yeon barátokká váltak a munkában eltöltött évek alatt, másrészt meg az ügyész képességei nagyban megkönnyítik az ő munkáját is. A négyesükbe beletartozik még Yoo Jung-In (Lee Young-Ah) egy frissen kinevezett ügyész, és Choi Dong-Man (Kim Joo-Young), aki a háttérmunkát végzi. A nyomozások során sorra bukkannak fel olyan esetek, ahol az áldozatok nyakán két lyuk van. Ezek miatt az esetek miatt, Min Tae-Yeon lassan arra kezd gyanakodni, hogy a húga esetleg nem halt meg, hanem belőle is vámpír vált. Méghozzá egy elég vérszomjas vámpír. Főleg mikor megtalálnak egy elhagyatott ház mellett, egy több tucat holtestet rejtő tömegsírt.

A második évad már inkább azt boncolgatja, hogy, hogy lettek a vámpírok. Az esetek, amikkel foglalkoznak egyre brutálisabbak, és előkerül egy fiatal férfi, aki az első vámpír volt. Az ő megjelenésével egyre inkább hullnak Min Tae-Yeon csapata körül az emberek.

Nem mondhatom, hogy különleges színész játékot láttam, nem mondom, hogy tövig rágtam izgalmamban a körmeimet, mégis valahogy egy kerek (tökéletes) egészé álltak össze a részek. Vámpír történetben messze a legjobb, amit eddig láttam, főleg mert végre elfelejtették azt, hogy a vámpírok nem bírják a napot.

Magyar felirat elvileg N&H Fansub, és a Kawaii Fansub oldalán is van, de nem szeretem az olyan helyeket, ahol regisztrálni kell, így aztán nem tudom, hogy befejezték-e, hogy mivel passzolnak össze, vagy, hogy egyáltalán élnek-e még az oldalak. Minden estre az N&H-n elvileg megvan a második évad is. Letölteni innen, vagy angolul meg lehet nézni bármelyik videómegosztó oldalon.

Szólj hozzá

kedvenc dorama k dorama Lee Young-Ah Yeon Jeong-Hun Lee Won-Jong Kim Joo-Young