2015. máj 30.

Long Vacation (J-Dorama 11 ep)

írta: Aldaril
Long Vacation (J-Dorama 11 ep)

long-vacation-1996-japanese.jpg 

Tudatosan vagy nem, a  nagy klasszikusoktól eddig valahogy távol tartottam magam. Aztán mivel rátaláltam a magyar feliratára, azt mondtam, hogy jó, akkor egy próbát megér. Nézzük meg miért vannak annyira, oda olyan sokan. Ezt a sorozatot megnézve, valahogy nem nagyon tudtam azonosulni a tömeggel. Majd, ha egyszer veszek még egy nagy levegőt, még megnézem a Winter Sonatát. Hátha az jobban bejön. Egyébként mielőtt most bárki is azt hinné, hogy nem tetszett, azt azért nem mondanám. Mindössze nálam csak egy átlagos szintet ért el.

Hayama Minamit (Yamaguchi Tomoko) a vőlegénye az esküvőn hagyja faképnél. Vagyis nem faképnél hagyja, egyszerűen csak nem jelenik meg. Minami  az szertartás helyszínéről a férfi lakásához rohan, de ott csak annak a lakótársát, Hidetoshi Sena-t (Kimura Takuya) találja, aki nem tud mást a vőlegényről, csak azt, hogy kiköltözött a közös bérletükből. Mivel Minami az esküvő miatt feladta a lakását, és semmi pénze nincs, végül beköltözik a vőlegénye szobájába társbérlőnek, Sena nem kis megdöbbenésére.

Minami modell, aki a kora miatt egyre kevésbé talál magának munkát, így komoly megélhetési problémái vannak, ráadásul közös életük kezdetén hirtelen megjelenik az öccse Hayama Shinji, akinek elég zűrös életet van, nőcsábász természete miatt.

Sena zongorista, aki arról álmodik, hogy világhírű zongorista legyen, de a zongoraversenyeken sosem ér el jó eredményt, így egyre inkább feladja az álmát. Egyébként egy helyi zeneiskolában tanít, hogy meg tudjon élni. Az egyetemi professzora szeretné, ha továbbra sem hagyná abba a versenyeket, mert tehetségesnek tartja a fiút, aki szerinte azért nem tud tovább fejlődni a zongoristaként, mert nem tudja megnyitni a szívét, és nem tudja átadni az érzéseit.  Sinji szerelmes Okusawa Ryokoba, aki szintén zongora szakos az egyetemen, de a fiú  a félénk természete miatt nem meri bevallani Ryokonak az érzéseit. Minami, Sena, Sinji és Ryoko között egy szerelmi lánc alakul ki. Minami beleszeret Senaba, aki Ryokot szereti, de Ryoko Sinjibe lesz szerelmes, aki úgy tűnik, viszontszereti Ryokot, de ugyanakkor együtt él egy másik lánnyal.

 Igazából mivel mély benyomást nem hagyott bennem,  nem nagyon tudom, hogy mit írjak.

A sorozatnak egyébként annyira nagy volt a sikere, hogy animét is csináltak belőle. Lehet, hogy az én ízlésemmel van komoly baj.

Azt hiszem, hogy letöltöttem a szokásos helyről a részeket, de nem illettek össze a felirattal, vagy valami más bajom volt a dologgal, úgyhogy végül a torrentes címre fanyalodtam, ami a magyar feliratnál van. Viszont sajnos egy orosz oldalon regisztrálni úgy, hogy az ember egy kukkot nem ért abból, amit lát maga előtt nem egyszerű feladat. Sokáig tartott míg megcsináltam, és nem biztos, hogy újra sikerülne. Legalább is rövidebb idő alatt.

 

Szólj hozzá

dorama j dorama Yamaguchi Tomoko Kimura Takuya