2014. nov 24.

The King´s wrath / The Fatal Encounter (K-Movie)

írta: Aldaril
The King´s wrath / The Fatal Encounter (K-Movie)

DSCN8200.JPG

Nehéz szülés volt. Nem is kicsit. Erősen szorítottam a fogam, hogy nem nézem meg online. Azért sem!!! Egyszer majdnem elcsábultam, de olyan gyalázatos volt az angol felirat, hogy 10 percet sem bírtam, így aztán vártam a csodát, ami meg is történt. Csomagot kaptam-tam-tam-tam. Jó, ha az embernek vannak Koreában barátai. Persze a DVD megjelenésére is sokat kellett várni. Aztán kezdődött a következő probléma, méghozzá a régiókódolás. Mondja már meg nekem valaki, hogy ha megveszem az eredetit, akkor mi a francért nem mindegy, hogy hol akarom megnézni? Gondolom valami forgalmazó védelem lehet, de akkor is. Mi van az olyan filmekkel, amit csak egy adott területen lehet megkapni? Így aztán, ha meg is akarnám venni, akkor se nagyon tudom megtenni. Szóval, megvan a DVD, de mi a fenén nézzem meg? Jó, most egy kicsit túlzok, mert előtte azért kipróbáltuk egy amerikai DVD-n, hogy találunk e olyan eszközt a házban, ami meg tudja oldani a problémát, mert ha nem akkor azért nem veszek meg valamit, hogy nézzem a dobozát. És mi játszotta le? Gyerekeknek a már majdnem kidobásra ítélt, imitt-amott törött, szutyok hordozható DVD lejátszója. Így lesz szemétből az ember szeme fénye. Kisebb fajta szívrohamot kaptam, mikor megláttam a kisebbik fiamat könyökig turkálni benne, és húzogatni az olvasófejet. “Azt hittem ez már nem kell anya!” Sikítva vettem ki a kezéből, és zártam el a legmagasabb szekrénybe. Persze a dolog azért csak 80%-ban volt sikeres, mert nem bírjuk összeberhelni a lejátszót a tv-vel, kis képernyőn, mert nem volt teljesen az igazi, de bőven megérte.

És akkor a film. Az volt, amit várt tőle az ember, bár egy kicsit meglepett a rengeteg fröcsögő vér. Sebaj! Az orvosos sorozatokon egészen megedződtem. Már fel sem veszem.

A történet a szokásos hatalmi harc, a királyi palotában, csak kissé erőszakosabban. Miután Jeongjo királynak (Hyun-Bin) meghalt a nagyapja, és ő lett az uralkodó, de a Noron párt mindent elkövet, hogy eltegye láb alól. A merénylet fő szervezője pedig az uralkodó nagyanyja. Persze nem a vér szerinti, mert azért az csak nem akarná megöletni az unokáját, hanem a nagypapa sokkal fiatalabb, nagyjából a királlyal egyidős felesége. A gyilkosságot profikra bíznák, így egy orvgyilkos szervezet legjobb tagja kapja a feladatot, hogy megölje a királyt, cserébe szabadságot ígérnek neki, és hogy elmehet a nővel akit szeret. Persze nem bízzák rá teljesen a dolgot, a palotában több beépített ember is van, így a királynak nincs könnyű dolga. A végső adu az orvgyilkos kezében a király eunuchja lenne, aki közülük való, csak arra nem számítanak, hogy a király mellett töltött évek alatt, olyan barátság és feltétlen bizalom alakult ki közöttük, ami nem engedi az eunuchnak, hogy elárulja Jeongot. Még akkor sem, ha ezért fel kell áldoznia az életét. A baj csak az, hogy az eunuch és az orvgyilkos gyerekkorukban olyanok voltak, mint a testvérek.

Jó film. Talán egy kicsit lassabb, mint amit vártam volna tőle, de izgalmas, és fordulatokban gazdag. Ha nem tudom, hogy csináltak e hozzá normális angol feliratot, de ha igen mindenképpen érdemes megnézni és nem csak Hyun Bin miatt, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem miatta voltam ennyire lelkes. Talán, még rossz felirattal is érdemes megnézni.

DSCN8196.JPG

DSCN8198.JPG

Szólj hozzá

movie k movie Hyun Bin